utorok 9. decembra 2014

Ricottove gnocchi s rajcinovou omackou

Tak tento recept naozaj stoji za vyskusanie ..Je jednoduchy ale naozaj neskutocne chutny...Gnocchi su jemnucke a az radost jest ..Len si davajte pozor aby ste nezjedli celu porciu v rekordne rychlom case lebo sa moze stat ze po zvysok dna budete nariekat ako velmi vam je zle (ehm ehm )..
                                       Ricottove gnocchi s rajcinovou omackou
Potrebujeme:450g ricotty
2 zltka
sol
cierne korenie
100-120g hladkej muky
50g nastruhaneho parmezanu
400g konzerva nakrajanych rajcin
1 stredne velka cibula,nadrobno nakrajana
4PL olivoveho oleja (extra virgin)
1 strucik cesnaku,nadrobno nakrajani
1 zelerova stonka,nadrobno nakrajana
sol
hrst bazalky
Postup:Ako prvu si urobime omacku:V panvici si rozhorejeme olej a pridame zelerovu stonku,cibulu a cesnak..Nechame stredne velkom ohni smazit az pokial nam cibulka zmakne.Pridame rajciny,osolime,okorenime..a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 15-20minut..Napokon vypneme ohen a pridame bazalkove listy.
Do misky si dame ricottu,zltky,parmezan,sol,korenie a muku.Poriadne premiesame..Cesto bude lepkave ale nepodlahnite pokuseniu pridat viac muky (gnocchi budu potom tvrdsie a chutit mukovo)..Cesto si vyklopime na povrch s mukou...Vytvorime si zz cesta jeden velky pasik ktory si rozkrojime na 6 casti.Kazdu jednu cast si vyvalkame na tenky pasik a ten si rozkrojime na mensie casti...V hrnci si privedieme k varu vodu so solou a dame do nich (v 3-4 etapach) gnocchi.Medzicasom si na najnizsom ohni zohrejeme rajcinovu omacku (zapneme ju v momente ako si do vody dame gnocchi)..Ked nam gnocchi vyplavaju na povrch(to znamena ze su uz hotove) vytihaneme ich a pridame do omacky..Premiesame a mozme papat .
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára