utorok 2. septembra 2014

Bruschetta s figami,ricottou a zelerovymi stonkami

Myslim si ze k tomuto jedlu netreba nic povedat je to proste bomba !! 
A prosim nedajte sa odradit zelerovymi stonkami ...chceme predsa papat viac zeleninky a chutia naozaj skvele !
                                         Bruschetta s figami,ricottou a zelerovymi stonkami
Potrebujeme:4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
1 PL olivoveho oleja
maslo
2CL medu
stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
6-8 zelerovych stonkov
extra virgin olivovy oleo
citronova stava
4 velke krajce chleba
1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
75-100g ricotty
sol a cierne korenie
Postup:Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).
Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.
Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky...nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára