sobota 12. októbra 2013

Hruskovo orechove muffiny

Ach ano.Konecne prisiel rad aj na muffiny.Novu chut a absolutne prekvapenie.Pretoze verte mi tieto muffiny su proste uzasne a jediny problem ktory na vas caka je :nezjest ich uplne vsetky sam/sama skryvajuc sa v spajzi tak aby vas nikto nevidel.Dufam ze sa vam podari podelit o ne aj s rodinou ci priatelmi...Lebo ja som s tym mala obrovsky problem.( Ziadne prekvapenie )Som si 100 % ista ze sa u nas doma budu tieto muffiny robit velmi VELMI casto.Dajte im sancu .Neolutujete to.A verte mi tato kombinacia vam uplne ucaruje..
                                               Hruskovo orechove muffiny
Potrebujeme: 1 vajicko
1 zltok
1/2 poh buttermilk
1 poh kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1/2 CL vanilkoveho extraktu
2 1/4 poh hladkej muky
1/4 CL sody bikarbony
2 CLprasku do peciva
1/4 CL soli
1/2 poh krystaloveho cukru
1/4 poh hnedeho cukru
1/2 poh (120g) masla,studeneho a nakrajaneho na kocky
1 poh cerstvej hrusky,nakrajanej na malinke kusky
1/3 poh vlasskych orechov
Postup:Ruru si predhrejeme na 190C.Muffin plech si povytierame maslom alebo olejom.
BUTTERMILK:Ak si chcete pripravit buttermilk z mlieka a citronu :Do jedneho pohara mlieka (250ml) si pridame 1 PL cerstvej citronovej stavy.Zamiesame,nechame postat 2 min a tadaaaaa mame buttermilk.
V miske si zmiesame vajicko,zltok,buttermilk,kyslu smotanu(alebo jogurt) a vanilkovy extrakt.
Do dalsej misky si preosejeme muku,prasok do peciva sodu bikarbonu.Pridame si sol a oba cukre.Dobre zamiesame a pridame si kusky masla.Pomocou prstou si z toho urobime mrvenicku.K tomu si pridame hrusku a orechy.V strede si urobime jamku do ktorej si vlejeme vajickovu zmes.Pomocou vidlicky si to opatrne vsetko zamiesame.
Cesto rozdelime do muffin plechu a dame piect na 25-30 min.Po vytiahnuty z ruruy ich nechame vychladnut a az potom ich vyberame z mufffin plechu.













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára